Sponsoren

Historie

 

Tafeltennisvereniging Sethone is op 12 december 1995 in Zetten opgericht. De naam stamt uit de Middel eeuwen. Rond 1005 heette Zetten ‘Sethone’. De oorspronkelijke bedoeling van de oprichters was een tafeltennisvereniging in Zetten op te richten. Omdat er echter geen geschikte accommodatie te vinden was, week Sethone uit naar de gymzaal van de voormalige LTS in Andelst, in de wetenschap dat het een tijdelijke locatie zou zijn. Ondanks de onzekerheid over het 'eigen' onderkomen, ontwikkelde Sethone zich binnen de afdeling NTTB Gelre snel tot een middelgrote, en zeer enthousiaste vereniging.


Sinds 1 januari 1996 is de vereniging aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennisbond. Het ledental schommelt al jarenlang rond de veertig. Ongeveer een de helft hiervan is jeugdlid. Veel leden komen uit in de diverse competities. Sethone neemt met een aantal jeugd- en seniorenteams deel aan de afdelingscompetitie. Hiernaast heeft de vereniging leden die recreatief spelen.

Vanaf de oprichting in 1995 beschikte Sethone over een 'eigen' accommodatie in Andelst. Aan deze situatie kwam aan het begin van 2004 een einde. Ondanks de jarenlange zoektocht is Sethone er niet in geslaagd een alternatief onderkomen te vinden binnen de grenzen van gemeente Overbetuwe. Om opheffing van de vereniging te voorkomen, is Sethone vanaf het seizoen 2004 - 2005 uitgeweken naar Dodewaard, om te kunnen spelen in Verenigingshal 'De Eng'. Dit is een multifunctionele sporthal met vier kleedkamers, douches en een ontspanningsruimte met bar. Sethone beschikt over een deel van de speelzaal waarin twaalf wedstrijdtafels opgesteld kunnen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

X